Ziggo Dome streeft naar duurzaamheid met carpool-partner Toogethr

Ziggo Dome wil autogebruik terugdringen door carpoolen: 2 ton CO2 reductie haalbaar per evenement

11 DECEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Ziggo Dome wil door samenwerking met carpooldienst Toogethr stimuleren dat het aantal auto's dat op concerten en andere evenementen afkomt afneemt. Dit kan leiden tot reductie van 2 ton CO2 per evenement.

Lekker snel en makkelijk. Gewoon via de widget op de website van de Ziggo Dome. Deze Toogethr widget heeft een eigen plek binnen de website www.ZiggoDome.nl. Hier kunnen ritten aangevraagd en aangeboden worden. Indien gewenst kan een bestuurder een bijdrage in de kosten vragen. De Toogethr widget zelf is kosteloos te gebruiken.

Gebruikers worden daarnaast via de Toogether app op de Facebookpagina van de Ziggo Dome actief gematcht en van passende ritten op de hoogte gesteld via hun smartphone of email. 

Bij een evenement met 10.000 bezoekers wordt er 2 ton minder CO2 uitgestoten als er met 3 procent minder auto’s gereden wordt. Ziggo Dome kijkt kritisch naar haar ecologische voetafdruk en zet actief middelen in om deze te verbeteren.

Naast het duurzaamheidsaspect dat carpoolen aantrekkelijk maakt, voorziet het de carpoolers ook zelf van grote voordelen. Een kostenbesparende manier van reizen, waar de bezoeker de benzine- en parkeerkosten kan delen met anderen in de auto. Bovendien past dit binnen het sociale aspect van het gaan naar een concert. De visie van de Ziggo Dome, om haar bezoeker een geweldige voor- tijdens- en na beleving te bieden, sluit hier op aan. 

De Ziggo Dome is speciaal ontwikkeld voor concerten van (inter)nationale artiesten en biedt ruimte aan zo’n 17.000 bezoekers. Naast concertlocatie is Ziggo Dome geschikt voor familie-entertainment, sportmanifestaties, productpresentaties, galadiners, televisieshows en musicals. Partners zijn onder meer Ziggo, Randstad, LG en Heineken.

Citaten
"Door de handen ineen te slaan met carpooldienst Toogethr, willen wij de bezoeker een extra optie met betrekking tot vervoer naar en van de Ziggo Dome bieden. Wij hopen dat fans elkaar op deze manier ontmoeten en samen de eerste stap zetten in een duurzame manier van reizen." Erik Molenaar, CEO Ziggo Dome
"Toogethr heeft een samenwerking met vele grote festivals waaronder Extrema, Mysteryland en Pinkpop. Onze ambitie is nu ook samen te werken met grote concertzalen en stadions. Zodoende is Ziggo Dome een zeer welkome aanvulling." Martin Voorzanger, directeur Toogethr
Afbeeldingen
Over Toogethr

Met Toogethr wordt samenrijden leuker én makkelijker.

We weten eigenlijk allemaal dat samenrijden beter is. Beter voor het vinden van een parkeerplaats. Beter voor de file. En dankzij minder uitstoot beter voor het milieu. Maar toch doen we het niet, want het is gedoe en te veel geregel.

Daarom is er nu Toogethr.

Share a ride, Toogethr. Download the app!

berichten