Rotterdam beloont vanaf vandaag samenspitsen

Carpoolen in combinatie met spel- en spaarprogramma zorgt voor een betere bereikbaarheid

05 FEBRUARI 2013, ROTTERDAM
Samenvatting
Vanaf vandaag worden samenrijdende automobilisten in de regio Rotterdam beloond. Iedereen die in de spits met de auto rijdt, kan deelnemen. Niet alleen is dit de manier om autorijden betaalbaar te maken, samenrijders doen daarnaast ook nog eens mee met een spel- en spaarprogramma. Door de samenwerking aan te gaan met Toogethr, dé carpool en meerijden app, wil De Verkeersonderneming het aantal spitsmijdingen verhogen, om zo te zorgen voor een betere bereikbaarheid.

Het initiatief is opgezet met het doel de wegen in Rotterdam (haven, stad en regio) bereikbaar te houden én om er voor te zorgen dat het aantal auto’s in de spits met 20% zal dalen.

Automobilisten geven via hun computer, tablet of mobiel hun dagelijkse spitsritten aan in de Toogethr app. Dit kunnen zowel gevraagde als aangeboden ritten zijn. Zo worden samenrijders met elkaar gematched en kunnen zij in de spits samen rijden: het zogenaamde 'samenspitsen'. Om dit voor elkaar te krijgen kunnen geïnteresseerde automobilisten en werkgevers zich nu aanmelden op http://www.samenspitsen.nl

Door ritten te delen krijgen zowel de aanbieder als de vrager van de rit een aantal punten. Met deze punten wordt gespaard voor beloningen. Punten van anderen zijn zichtbaar op het 'leaderbord' om het competitie element te bevorderen. 

De partners van Samenspitsen staan garant voor de beloningen bij het behalen van bepaalde scores. Dit zijn Athlon Car Lease, Care Autoschade, Eileen, MiniWorld, Nationale APK Autobon, Prodrivelearning.com, Profile Tyrecenter en Traffic Radio. Beloningen varieren van een gratis abonnement op Eileen tot een weekend een Tesla S elektrische auto.

De komende maanden worden nieuwe partners aangesloten en wordt het aanbod van gratis producten of kortingen uitgebreid en ververst. Bij registratie krijgen alle deelnemers een week Eileen gratis op proef én een waardecheque van Care Autoschade voor het herstellen van een kleine parkeerdeuk.

Initiatiefnemer De Verkeersonderneming is een samenwerking tussen de gemeente en stadsregio Rotterdam, Rijkswaterstaat/ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Havenbedrijf Rotterdam. De uitvoerende partij Toogethr, is een Nederlandse startup die mobiliteit wil verduurzamen en betaalbaarder wil maken, door slimme toepassingen via mobiele telefoons. Voor dit initiatief werkt Toogethr samen met het reclamebureau Black Magic Marker.


 
Citaten
"De combinatie van carpoolen en serious gaming maakt Samenspitsen uniek. Door positieve prikkels te geven, kunnen automobilisten de voordelen van carpoolen voor hun woon/werkverkeer ervaren." Martin Voorzanger, initiatiefnemer van Toogethr
Afbeeldingen
Video's
Over Toogethr

Met Toogethr wordt samenrijden leuker én makkelijker.

We weten eigenlijk allemaal dat samenrijden beter is. Beter voor het vinden van een parkeerplaats. Beter voor de file. En dankzij minder uitstoot beter voor het milieu. Maar toch doen we het niet, want het is gedoe en te veel geregel.

Daarom is er nu Toogethr.

Share a ride, Toogethr. Download the app!

berichten