Als het op de Zuidas werkt...

 

Vandaag klonk een veelbelovend startsein voor een nieuwe dimensie in het woon-werkverkeer. Accenture’s CEO Manon van Beek reed voor de feestelijke openingsrit van Toogethr samen met Roelof Bijlsma (CEO Future Groep) naar de Zuidas. Daar werden ze in alle vroegte met verse koffie opgewacht door Michel Boerrigter van Toogethr.

De Zuidas, waar dagelijks zo’n 65.000 mensen naar toe komen en ‘slechts’ 11.000 beschikbare parkeerplaatsen zijn, kampt met een lastig mobiliteitsvraagstuk. Maar kom met een unieke oplossing en zowel de Gemeente Amsterdam als prominente bedrijven sluiten zich direct aan. Geen miljoenenplan, maar een eenvoudige app die automatisch collega’s vindt om een rit te delen.

De afgelopen 18 maanden hebben Accenture en Toogethr intensief samengewerkt met de grote werkgevers op de Zuidas. Zij hebben de marktwensen verzameld, om ridesharing zo goed mogelijk aan te laten sluiten op het woon-werkverkeer. Dit heeft geleid tot een geheel nieuw platform.

Als ik kijk naar de bereikbaarheid van de Zuidas en de plannen voor de komende jaren dan is de Zuidas in een permanente staat van verandering. Dat biedt de kans om dingen ook echt eens anders te doen.

Manon van Beek, Country Managing Director Accenture

Geen gedoe, geregel of uitzoek werk meer voor medewerkers. Toogethr neemt alle drempels weg en maakt samen rijden met collega's super eenvoudig. Dat is niet alleen goed voor de wereld, maar ook goed voor de portemonnees. Toogethr voorziet bijvoorbeeld in de mogelijkheid om de vergoedingen voor de niet gemaakte kilometers te verdelen.

Met behulp van Toogethr gaan pioniers op de Zuidas - waaronder Accenture, ABN AMRO en ENGIE - het samenrijden nu ook gewoon doen. Door het op deze wijze stimuleren van samen rijden, kunnen bedrijven bijdragen aan een betere mobiliteit en het realiseren van MVO-doelstellingen. Wellicht net zo belangrijk: het sociale aspect van samen rijden schept mogelijkheden voor nieuwe verbanden en netwerken binnen organisaties.

Natuurlijk ga ik Toogethr ook zelf gebruiken, in het ergste geval heb je een goed gesprek!

Manon van Beek, Country Managing Director Accenture

Over Toogethr

Toogethr is een Nederlandse start-up uit Delft. Toogethr gelooft dat woon-werkverkeer beter werkt als we samen reizen. Daarom ontwikkelden ze met behulp van het C42-platform een uniek ridesharing initiatief om alle drempels van samen rijden weg te nemen. Medewerkers samen laten reizen wordt met de app super eenvoudig, leuk en nuttig. Om een win-winsituatie te creëren voor zowel werknemer als werkgever, voorziet Toogethr in de mogelijkheid om de winst tussen werkgevers en werknemers te delen.

Download PDF
Download PDF
Over Toogethr

Met Toogethr wordt samenrijden leuker én makkelijker.

We weten eigenlijk allemaal dat samenrijden beter is. Beter voor het vinden van een parkeerplaats. Beter voor de file. En dankzij minder uitstoot beter voor het milieu. Maar toch doen we het niet, want het is gedoe en te veel geregel.

Daarom is er nu Toogethr.

Share a ride, Toogethr. Download the app!

berichten